Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kutyával együtt aludni?

ShopRenter
2019. 11. 11. 04:30:00
Kutyával együtt aludni?

Miért jó, vagy nem jó kutyával aludni? Kérdésre ebben a cikkben fejtettük ki véleményünket.

Sokak gondolják úgy, hogy azzal, hogy beengedjük állatainkat az ágyba, akkor ők lesznek a falkavezérek. Ez nem így van, legalábbis nem egészen. Nem attól lesz egy kutya falkavezér, hogy beengedjük az ágyba, az már sokkal előbb eldől. Meg kell húzni néhány határt, például, hogy csak a gazda lábánál alhat a kutya, csak akkor mehet fel, ha mi azt mondjuk stb.… Nekem is van kutyám, aki rendszeresen az ágyban alszik mégsem ő a falkavezér.

 

Néhány előny, hogy miért maradjon ágyban a kutyus:

 

  • Azoknak az embereknek, akik együtt alszanak kedvenceikkel alacsonyabb a vérnyomásuk, és kevésbé stresszesek.
  • Ugyanígy hat a háziállatokra is a gazdival alvás. Az állatok természetét is nyugtatja (különösen kölyökkorban), és a félénk és ideges kutyák viselkedése is nyugodtabb lesz, ha a gazdi megosztja velük az ágyát. Ezáltal egy szorosabb kötelék fog kialakulni köztük.
  • Volt már arra példa, hogy a gyereket a mellette alvó kutya szuszogása ringatta álomba.
  • A kisgyerekek nagyobb biztonságban érzik magukat háziállataik mellett. Telente jól esik ha kedvenced odafekszik a lábadhoz, és melegen tartja. A kutyák testhőmérséklete 6 fokkal magasabb mint az embereké. Ők a mi hatékony nem elektromos fűtőberendezésünk. :D

 

Na persze ez sajnos nem ilyen egyszerű. Minden érmének két oldala van.

 

Az érme másik oldala:

 

  • A párkapcsolatban élő embereknél gyakran előfordul, hogy a kutyus kitúrja az egyik felet féltékenységből.
  • Azok, akik együtt alszanak kedvenceikkel, azoknál ez gyakran az alvás rovására mehet. Az ebek ugyanis gyakran járnak ki be a lakásba éjjelente, és előszeretettel mozgolódnak álmukban. (Tehát vagy beszerelünk egy kutyaajtót a lakásba, vagy valamivel erősebb kávét kell főznünk reggelente.)
  • A kutyaszőr bizony ottmarad az állat után az ágyban - hosszú szőrű kutyusok előnyben - és ezt elég nehéz utána kiszedni a matracból.
  • Az allergiás emberekre nézve talán ez még nehezebb. Akármilyen reakciót válthat ez ki az embernél, mégis nagy a kísértés, hogy beengedjük kedvencünket az ágyba.

Természetesen mi két magyar vizslával alszunk egy ágyban, de nagyon fontosnak tartom, hogy legyen meg mindenkinek a maga kis "kuckója" otthon, ahova vissza tud vonulni ha szüksége van rá.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog kutyafekhelyek

Keresés