Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kutyaismertető: A Golden Retriever

Kutyaismertető: A Golden Retriever

Ez a kutyafajta egyike a legismertebb családi kutyáknak. Remek társ, gyerekbarát és remekül képes beilleszkedni a falkába. Ez a kutya nem más, mint a Golden retriever.

Kinézete:

A fajta képviselőinek nemcsak az eszük és személyiségük, hanem a kinézetük is könnyen rabul ejti az embert. Közepes testalkatukkal a kanok 56-61, a szukák 51-56 centiméter között mozognak. Gyönyörű, hosszú szőrük világos arany vagy akár krémszínű is lehet néhol egy-egy fehér folttal. Ennek a dús szőrzetnek köszönhetően a Golden Retriever könnyen kiállja hideg, nedves időjárást is.

 

 

Története:

A kutyák eredete 1864-ben kezdődött, eredetileg vadászati céllal, hogy megalkossák a tökéletes apporter kutyát. A fajta mai képviselőinek ősei között spánielek és szetterek is megfordultak mire kialakult a mai formája.

A cél az volt hogy a kutyák a vadak meglövése után visszahozzák az állatot a vadásznak. Ehhez nagy állóképesség, rengeteg fizikai és mentális energia, munka és tudásvágy volt szükséges. Ezeknek a jelenléte a mai családi kutyákból sem tudott kikopni.

 

 

Karaktere:

A Golden Retrieverek egyik legnagobb jellemzője az engedelmesség. Bármit megcsinálnak csak hogy a gazdájuk kedvében járhassanak. Imádják és kívánják is a dicséretet és a szeretetet. Könnyű kezelni és imádja az embereket, ennek köszönhetően kiváló családi kutya személyi segítőnek, vakvezetőnek is tökéletes választás. A vadászatokhoz kialakult kiváló szaglás fejlődött ki nála, ami akár a drog, bombakeresésnél vagy a mentéseknél is nagy segítség. Őrző-védő kutyának nem igazán lehetne alkalmazni. Nagyobb valószínűséggel vinné a betörőnek a labdáját egy kis játékhoz mintsem, hogy megakadályozza.

 

 

Egészsége:

Mivel a fajta tagjai nagyon nagy körben ismertek és kedveltek, az igény ezekre a gyönyörű négylábúakra hatalmasra nőtt. Emiatt a nagy kereslet miatt több szaporító is megjelent akik nem mindig veszik figyelembe a kutyák egészségét. Emiatt több betegség is megjelent amik még ma is komoly problémát okozhatnak a kutyáknál, mint például a csípő vagy a könyökdiszplázia. A jó tenyésztők igyekeznek minél jobban kiszűrni ezeket a betegségeket. Ezért is érdemes tenyésztőket keresni és törzskönyves kutyákat vásárolni (még akkor is ha ezért egy kicsit jobban bele kell nyúlni a pénztárcába). Azok akik fontosnak tartják a kutyáik és a kölykeik egészségét, remek tanácsokkal szolgálhatnak az olyan témákban mint az etetés és a kutyák egészségének megőrzése, ezért is érdemes mindig kérdezni a tenyésztőktől, hogy mind a saját mind a kutyáink életét megkönnyítsük.

A Golden Retriever a tökéletes családi kutya megtestesítője. Mindenkivel remekül kijön és imádja a közös programokat. Első kutyának, kiváló választás ha nem félünk attól hogy mindenünk IS szőrös lesz. ;)

 

 

https://www.zooplus.hu/magazin/kutya-magazin/kutyafajtak/golden-retriever#jellemz%C5%91i

Tartalomhoz tartozó címkék: Kutya Kedd kutyafekhelyek