Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi alapján válasszunk kutyafekhelyet?

 

 

 

Egy fekhelyet nem csak mérete és színe alapján lehet kiválasztani. Fontos meggyőződni arról, hogy a saját kutyánknak mi kell, mert attól, hogy nekünk gazdiknak tetszik egy fekhely, az közel se jelenti azt, hogy megfelelő lesz kutyusunk számára.

Legfőképp idősebb kutyáinkra kell gondolni, nem feltétlen teszünk jót egy öreg, végtagfájós, nehezen járós kutyának azzal, ha egy nagyon puha fekhelyet vásárolunk neki. Sokkal nehezebben fog belőle ki kelni, és hosszú távon még árthatunk is neki. A fiatal kutyák olyanok mint a tinik. Elalszanak bárhol és bármin. Fontos leszögezni, hogy itt az öreg kutyákkal nem általánosítok. Biztos vannak olyan 15 éves kutya, aki ki szalad a világból, és vissza, majd megrázza magát és semmi baja. Itt főként a munka kutyákra gondolok, akik egész életükben terhelésnek voltak kitéve, és nehéz nekik a járás. Ilyenkor  előtérbe kell helyezni a kutya egészségét.

Például egy idős vadászkutyának ÉN mindenképp a hideghabbal töltött fekhelyet ajánlanék. Könnyen tud felkelni belőle, kevesebb erőt kell használnia hozzá és kíméli az ízületeit.

A másik amit mindenképp szemelőt kell tartani, hogy milyen szőrzettel rendelkezik a kutyusunk. A Softshell anyagunkban az a legtökéletesebb, hogy nagyon könnyen megszabadítható akár egy vizes ronggyal is a kellemetlen szőrszálaktól. Szóval itt szintén a kutyafekhely töltetére szeretnék kitérni. Tegyük fel, hogy van egy Border Collie kutyusunk, és bent él velünk a házban. Veszünk neki egy süppedős fekhelyet, ami az egész testét átöleli és még ráadásul bent meleg van a lakásban. Szegény kutya keresni fogja a padlón a hideg felületeket, hogy hűtse magát.

Ezért inkább ajánlanám szintén a hideghabbal töltött fekhelyünket a nyári hideg oldallal. A hideghab egy nagyon jól "lélegző", szellőző fekhely, ami nem fog úgy be melegedni, mint a többi belső töltet.

De várjunk csak, hogy milyen nyári hideg oldal?

Termékeink huzata két oldallal rendelkezik, egy kicsit szőrösebb, úgynevezett téli oldallal, ami egy melegebb érzetet fog nyújtani kutyusunk számára. A nyári hideg oldal pedig egy selymesebb felület, ami a hideghabon keresztül még jobban tud majd lélegezni, ezáltal egy hűvösebb érzetet biztosít majd kutyánknak, és sokkal elviselhetőbb lesznek az éjszakák számukra is.

Kutyafekhely vásárlása esetén először gondoljuk végig, hogy mi lenne a legjobb kutyusunk számára. Nem feltétlen a mi ízlésünknek kell megfelelnie formaügyileg. A mi igényünket a fekhelyek színeivel tudjuk kielégíteni.

Ebben a cikkben nem a hideghabbal töltött kutyafekhelyeinket szerettem volna a többi termék elé helyezni, csupán ez az a termékünk, ami ilyen speciálisabb helyzetekre lett kifejlesztve.

Tartalomhoz tartozó címkék: kutyafekhelyek