Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ISO minősítés

 

 

Sokféle minősítésbe létezik, az interneten is belebotlunk párba, de vajon tudjuk, hogy melyik mit is jelent pontosan? Milyen munkák vannak mögötte?A Matrackuckó és a Sloopy kutyafekhelyek 2021 májusában ISO 9001 minősítést kapott. Ami egy nagy előrelépés a vállalkozás életében.

Ha röviden szeretnénk megfogalmazni, akkor azt mondanánk, hogy ez egy olyan minőségbiztosítási rendszer, ami keretet ad az üzleti folyamatokhoz, azért, hogy a vevői igényeket célzottan ki tudjuk elégíteni. Kikérdeztem Id. Hahn Gábort, a Matrackuckó ügyvezetőjét, és Jagicza Szilviát, Pénzügy-számviteli ügyintézőt – ő az, aki az összes háttérfolyamatot kontrollálta a minősítés elbírálása előtt.

Miértvágytatok a minősítésre, mi volt a cél?

Hahn Gábor Zsolt (ügyvezető-tulajdonos): Több okot is felhozhatnék. Lássuk, fontossági sorrendben.

Már 2 évvel ezelőtt készülni kezdtünk arra a napra, amikor nem én leszek majd a vezetői székben. Valival, feleségemmel generációváltásttervezünk. Egy olyan céget adunk majd át a gyerekeknek, és a Matrackuckó-Sloopy családnak, ami megtartja az eddig lefektetett értékeket, szervezetten, környezettudatosan és jó minőségű termékek gyártásával, folytatja tovább a munkát. Úgy tervezzük erre 2025-ben kerül majd sor.

Kik tartoznak a Matrackuckó / Sloopy családba?

Azok, akik velünk dolgoznak. Ők azok, akikkel közösen örülünk a sikereknek, vagy éppen közösen oldjuk meg a kihívást jelentő feladatokat. Véleményem szerint a Matrackuckó és a Sloopy családba tartoznak az Alvásszaküzleteinket üzemeltető franchise partnereink, minden munkatársunk, minden beszállító partnerünk, minden szolgáltatónk, a közösség ahol élünk és ami talán a legfontosabb, hogy minden vásárlónkat is Matrackuckó családtagnak tekintek.

A jövőbeli vezetésnek ezt kell látnia. Ők azok a családtagok, akiért felelőséggel tartozunk. Ők azok akik inspirálnak bennünket és értük érdemes dolgozni.

A generációváltáshoz ISO minősítés kell?

Az ISO 9001 minősítés megszerzése fontos volt nekünk, hogy olyan készítményeket gyártsunk, és olyan szolgáltatásokat nyújtsunk a Vásárlóinknak, hogy azok folyamatosan fejlődni tudjanak.

Fontos, hogy minden termékünknek nyomon tudjuk követni az életútját. A gyártásnál és a logisztikai szolgáltatásoknál használt szoftverünk, kiegészítésre került a bevezetett ISO rendszerekkel.Áttekinthetővé téve működésünket. Családi vállalkozásunk jövőjénekérdekében elengedhetetlen, hogy dolgozóink és partnereink, képzetten, tudatosan, motiváltan és elkötelezetten végezzék profi munkájukat.

Másik aspektus, hogy amit csinálunk, azt professzionális módon végezzük. Nem kisebb a célunk, mint, hogy Magyarországon minden Honfitársunk, és Ebeink is jól aludjanak. 

Végezetül nagyon boldog vagyok és köszönöm minden Kollégámnak, Partnereinknek és nem utolsó sorban családomnak, hogy segítettek minket ebben a munkában, az ISO minősítés megszerzésében.

A kutyusoknak is egészséges alvást kívánok! Aludj jól Magyarország!

A dolgozók nézőpontjából pontosan mit takar ez a minősítés? Mivel jár ez rájuk nézve?

Jagicza Szilvia (Pénzügy-számviteli ügyintéző):

Rendszerbe kellett szerveznünk dolgozóink  a feladatkörét. Azért, hogy mindenki kiválóan tudja csinálni, az őt érintő folyamatokat.  Helyettesítőket kellett kiválasztani.

Szilvi : Már a következő lépéseken dolgozunk. Ez pedig az ISO tanúsítvány cél: MSZ EN ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015). Környezetközpontú Irányítási Rendszer.

Ahhoz, hogy valami flottul menjen precizitás, és jól szervezettség kell. Mint látjuk, itt nincs hiány ezekben. Jó azt látni, hogy a Matrackuckó és a Sloopy fejlődik. Ezen lépések és tervek célja, hogy megkönnyítse a vállalat életét a jövőben, illetve fel szeretnének zárkózni az európai szintű versenytársakhoz. Ahogy azt fentebb írtuk, jelenleg két minősítésünk van, ( ISO 9001, és Hazai Termék díj), de a jövőben újabbakat is megszereznek majd. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog kutyafekhelyek